Februarie 29, 2016    Articole

Toata lumea ii cunoaste si multi ii poarta. Tenisii Converse sunt unele dintre cele mai populare articole vestimentare si popularitatea a lor a depasit granitele unui singur stil vestimentar. De la rapperi la rockeri, nu exista vedeta care sa nu se fi afisat la un eveniment fara ca macar o data sa poarte niste tenisi converse, iar fanii acestora au preluat si ei modelul si l-au facut ceea ce este astazi.

Mai putina lume stie insa ca tenisii Converse au o istorie foarte bogata in spate, una care depaseste deja suta de ani. Nu este o poveste simpla si are multe rasturnari de situatie, dar vom incerca sa o spunem asa cum putem mai bine.

Peste 100 de ani de istorie pentru unul dintre cele mai importante branduri

Firma Converse a fost infiintata de Marquis Converse, un reputat producator de incaltaminte, in 1907. La inceput, aceasta se ocupa cu producerea de modele din cauciuc, materialul principal in acele timpuri. Afacerile au mers destul de bine, dar abia in 1918 compania a dat cu adevarat lovitura, scotand pe piata celebrii Converse All Stars, tenisi pentru basket purtati in multe victorii pentru nationala Statelor Unite dar si de catre jucatorii echipelor de club. Si mai important a fost momentul in care Chuck Taylor, un celebru basketbalist, si-a imprumutat numele brandului, crescandu-i si mai mult popularitatea.

In anii ’50, firma a cunoscut o noua perioada infloritoate si succesul nu a mai incetat sa se opreasca. Pe rand, staruri precum James Dean, formatia Ramones, Kurt Cobain de la Nirvana, membrii Guns n’Roses sau Green Day, dar si Ice Cube au inceput sa se afiseze cu modele Converse, iar One Star a devenit un nume de legenda.

Astfel, popularitatea firmei a ramas relativ constanta de-a lungul anilor, atat printre purtatorii obisnuiti, cat si printre sportivi. Echipele de basket ale Statelor Unite au adus numeroase medalii mondiale si olimpice purtand acest brand, asa ca, oricine cumpara tenisi Converse stia la ce sa se astepte din punctul de vedere al calitatii.

Totusi, au existat si momente mai grele, mai ales la inceputul mileniului. In 2003, firma trecea prin cele mai grele momente si multi se intrebau daca ea va rezista pe piata. Salvarea a fost adusa de Nike, gigantul care a cumparat brandul Converse si, practic, l-a salvat de la faliment. Si chiar daca unii fani au fost nemultumiti pe moment, in timp ei s-au convins ca a fost cea mai buna solutie.

Astazi, tenisii Converse sunt mai populari ca niciodata, in special datorita extinderii pietei in tari care in trecut nu aveau acces la astfel de produse, asa cum este si Romania. La nivel global, vanzarile sunt excelente, iar modelele vintage le depasesc in popularitate chiar si pe cele proprii Nike. Firma inoveaza in acelasi timp si scoate noi si noi produse, majoritatea dintre ele fiind hit-uri instant. Si tu poti face parte din familia Converse si este mai usor ca niciodata, dar trebuie sa fii atent si la pericolele marfurilor contrafacute, o alta industrie care se bucura de succesul Converse.